dimecres, 16 de febrer de 2011

La fórmula de la Coca-Cola

Segons informa avui el 3cat24 l'emissora de ràdio nordamericana This American Life ha penjat a la seva pàgina web la fórmula de la Coca-Cola. Sembla ser que en una publicació d'"Atlanta Journal Constitution" sobre la història de la Coca-Cola de 1979 hi apareixi una fotografia de la recepta escrita a mà el 1886 i ningú no se'n va adonar.




Transcripció de l'explicació (traducció automàtica de la pàgina americana):
Com fer aquesta recepta
Com vam dir en la història de la ràdio, aquesta recepta inclou dues parts. La recepta per al xarop, i la recepta de la fórmula 7X aromatitzants. Pot escalar cap avall la recepta per al xarop si no vols fer galons de xarop. Vostè necessita una unça de xarop barrejat amb 5 unces d'aigua carbonatada per fer una porció de soda.
Quan vostè compra els ingredients anar amb compte que vostè compra qualitat alimentària. Hi ha un munt de coses que vostè pot trobar a Internet que poden ser utilitzats en aquesta recepta que no són de qualitat alimentària i fer que es malaltia.
1) Fer el sabor 7X. Per fer això, vostè voldrà qualitat alimentària olis essencials en la força de 100 per cent. Es poden trobar a la recerca de la categoria alimentària olis essencials en la secció de abarrotis de Amazon.com i altres llocs (aquest oli de taronja, per exemple).
Per obtenir una recepta casolana, vostè pot aconseguir un comptagotes i comptar les gotes de la manera passada de moda, però si vols ser més precisos, Steve Warth al Sobirà Sabors diu que estima que cada gota va ser 0.025 grams, el que significa que vols que 0,5 grams de Oli de taronja, 0,75 d'oli de llimona, 0,25 grams d'oli de nou moscada, 0.125 grams d'oli de coriandre, 0,25 grams d'oli d'Neroli, 0,25 grams d'oli de canyella (historiador Mark Pendergrast diu la recepta original de Coca-Cola es va fer amb una mena de canyella diu Cassia) .
Combini els de 8 unces d'alcohol de qualitat alimentària. Aquest ingredient, anem a ser francs, serà una espècie de dolor al cul de trobar. Important: No utilitzeu alcohol etílic fregament o amb alcohol o alcohol etílic desnaturalitzat. Aquests farà que vostè es malaltia. Cal l'alcohol etílic de grau d'aliments. De vegades la gent d'intercanvi alcohol neutre Everclear o d'un altre tipus de gra per això, i els nostres nois suggereixen que aquesta beguda com un substitut fàcil, barat.
2) Feu que el seu extracte fluid de coca. Comprar te tota la fulla de coca. Instruccions per fer la coca extracte d'això es pot trobar en línia. Vostè no necessita molt. La recepta demana 3 xupitos de líquid, el que equival a 1 / 8 d'unça de líquid o - una mesura més fàcil per a una cuina casolana - 3 / 4 d'una cullerada.
3) Fer el xarop. Un cop tingueu el vostre gust 7X, i el seu extracte fluid de coca, està llest perquè es barregin amb els seus altres ingredients per fer el almívar. Barregeu els ingredients en aquest ordre: aigua, sucre, a continuació, colorants, a continuació, extracte de fulla de coca, a continuació, l'extracte de vainilla, i després el suc de la cafeïna, a continuació, la calç i l'àcid cítric.
Diverses notes:
- Si no vols fer diversos galons de xarop, pot ajustar la recepta mitjançant la reducció de tots els ingredients de la mateixa - la meitat de la quantitat original, la quarta, i així successivament.
- Una altra cosa important sobre aquest pas, com vam dir en la història de ràdio sobre la recepta, els químics Sobirà Sabors va arribar a la conclusió que, per compensar la intensitat de la contemporània olis essencials (125 anys d'avanços en la tecnologia dels aliments significa que és possible que estàs molt més fort que els olis Pemberton utilitzats en el seu laboratori a 1886) l'addició 7X aromatitzants haurien de reduir en un 75 per cent. Això significa que si vostè fa el lot de mida completa, vostè ha d'utilitzar només 1 / 2 unça de 7X fórmula en lloc del 2 oz especificat en la recepta original.
- És possible que vulgueu reduir la cafeïna. Tots tenim un brunzit fort de la soda que vam fer amb la recepta i, a continuació un dels professionals de begudes va assenyalar que era perquè tenia cinc vegades la quantitat de cafeïna d'una llauna de refresc moderna.
- Alguns ingredients es mesuren en unces, altres es mesuren en unces de pes. L'equip de Sabors Sobirà diu que si un ingredient és líquid - extracte de fulla de coca o extracte de vainilla - que s'ha de mesurar en unces líquides. Si és un ingredient sec, com l'àcid cítric, que es mesurarà en pes.
4) Fer la soda. Un cop hagueu barrejat el xarop, s'ha de combinar amb aigua carbonatada en una proporció d'1 a 5 (Syrup una banda, a cinc parts d'aigua amb bombolles) per fer el refresc.
El llenguatge jurídic que hem d'incloure aquí: Si vostè està fent aquest refresc, és sota el seu propi risc. Les companyies de gasoses i estacions de ràdio que participen en aquesta història no fan afirmacions sobre la seguretat d'aquesta antiga recepta