dissabte, 6 de febrer del 2010

El municipi de Catalunya amb el nom més llarg


Aquest és el municipi (que no poble) de Catalunya que té el nom més llarg. I dic municipi i no poble, perquè el municipi es va constituir com a tal als anys 70 del segle XX per la unió dels municipis de Cruïlles, de Monells i de Sant Sadurní de l'Heura (aleshores també conegut com a Sant Sadurní de la Bisbal).
A la vegada Cruïlles estava format per varis nuclis, barris o veïnats, com el de Santa Pellaia, a tocar de Cassà de la Selva, Sant Miquel de Cruïlles, Sant Cebrià dels Alls, a la vora del Puig d'Arques, Sant Cebrià de Lledó, també anomenat popularment "Els Metges", Rabioses, el Rieral (avui incorporat a Rabioses) , Tapioles (la zona on es troba Can Font de Muntanya), el Veïnat de la font, la Bordeta, i més recentment el Puigventós, a tocar de la Bisbal d'Empordà, que ha esdevingut el nucli més poblat de tots...; Monells compta amb el veïnat de Sies i el Veïnat del Rissec, i Sant Sadurní de l'Heura amb els barris d'Estrabau, de Banyeres, de Sant Joan...


Sant Cebrià dels Alls

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, situat als contraforts de les Gavarres, compta amb una gran part del terme municipal (el més gran del Baix Empordà, amb 99,83 quilòmetres quadrats)dins d'aquest massís muntanyós tan representatiu del bosc mediterrani, un dels més ben conservats, i s'estén fins a la Urbanització Rio de Oro a Calonge, per una banda i per l'altra fins a Cassà de la Selva i fins a tocar els termes de Quart i Llambilles.

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura compta avui amb una població d'uns 1.300 habitants, essent el nucli més poblat el veïnat de Puigventós amb uns 400.


Enllaços relacionats: