L'explicació és molt simple: els braços tenen la llargada justa per poder-nos fregar el cul. Les persones amb els braços més llargs es trepitgen les mans i s'extingeixen quan es foten d'oros, i les persones amb els braços més curts són incapaces de netejar-se i, si no reben assistència de tercers, la qual cosa les converteix en dependents i amb la impossibilitat de sobreviure en èpoques difícils.
dissabte, 30 de gener del 2010
La teoria de l'evolució
L'explicació és molt simple: els braços tenen la llargada justa per poder-nos fregar el cul. Les persones amb els braços més llargs es trepitgen les mans i s'extingeixen quan es foten d'oros, i les persones amb els braços més curts són incapaces de netejar-se i, si no reben assistència de tercers, la qual cosa les converteix en dependents i amb la impossibilitat de sobreviure en èpoques difícils.
divendres, 29 de gener del 2010
El cementiri dels moros
Si ens fiquem dins de la urbanització -pot fer-se sense cap problema, el camí és públic- i seguim fins al final del camí principal, arribarem a una plaça rodona on l'única opció és fer-hi la volta i tornar per allà on hem vingut.
Just al costat de la rodona, a l'esquerra en el sentit que hi arribem, s'alça un turonet anomenat Puig Roig, a tocar de la urbanització -cosa de 10 o 15 metres-, allà hi trobem el Cementiri dels Moros de Torrent, es tracta un dels dòlmens de galeria coberta més grans de Catalunya.
el Cementiri dels Moros va ser localitzat per Salvador Raurich l'any 1932 i excavat per ell mateix durant els anys 1940 i 1942 . Actualment es troba en un bon estat de conservació i la seva visita es fa fàcil des de la construcció de la urbanització que ara hi dóna accés, abans el camí era considerablement més complicat.
Mostra Cementiri dels Moros de Torrent en un mapa més gran
dimecres, 27 de gener del 2010
El radar del Puig d'Arques desmuntat.
El cas és que no funcionava i, avui, en consultar les notícies de TotBisbal.com he sapigut el per què.
Font: totbisbal.com
CRUÏLLES.- Els operaris estan acabant de muntar l'antena del radar meteorològic del Puig d'Arques. Eliseu Vilà-Clara, cap de l'àrea de predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), explicava a aquest mitjà que l'antena havia patit una deformació "i no estava funcionant de forma òptima". Amb motiu del canvi se n'ha instal·lat una de més qualitat, com la que tenen els radars de Tivissa i de la Panadella. La substitució ha obligat a modificar l'estructura aïllant o redoma exterior, que ara és més gran.
La feina va començar a principis d'any, durant el temporal de baixes temperatures, neu i vent. En aquests moments s'està treballant a l'interior, tasques que continuaran fins d'aquí a unes tres setmanes per fer els ajustaments necessaris que permetin tornar a posar el radar en funcionament. L'accés fins a dalt de tot, que ara és practicable amb vehicle, tornarà a quedar barrat quan acabin els treballs. L'obra té un cost de 350.000 euros, dels quals 200.000 es corresponen a l'antena.
Possible deformació per moviment
L'antena que hi havia fins ara estava suportada, des del darrere, pel centre, i el treball des de diferents elevacions per captar les dades podria haver-la deformat lleugerament -pot haver-hi altres factors- de manera que hauria perdut la forma parabòlica perfecta. Ara quedarà agafada pels costats i el motor haurà de fer menys força.
diumenge, 24 de gener del 2010
Follar
És a dir, quan diguem barroerament la paraula “follar” com a significat de fer l’amor, també diem trepitjar. Així quan es follen els raïms, aquests s’aixafen trepitjant-los, per tal de preparar-los per a la premsa.
La mateixa arrel la té la paraula utilitzada per a trepitjar els raïms en francès, que es diu “fouler le raisin”. Crec que no s’utilitza, però, per a significar l’acte sexual. En tot està clar que follar i fouler tenen un origen comú i que, almenys pel que fa als raïms, un mateix significat.
dissabte, 16 de gener del 2010
Suicide machine
Desconnecta't per sempre
'Vols retrobar-te amb els teus veïns i amics de debò? Fes el salt del Web 2.0 a la vida real. Desconnecta't per sempre! Pots fer-ho, és molt fàcil!' Amb aquests eslògans rep els internautes la pàgina Web 2.0 Suicide Machine, ideada per un grup de creatius neerlandesos amb la intenció de denunciar l'excessiva banalitat i pèrdua de temps que representen, segons el seu punt de vista, les anomenades xarxes socials. La 'màquina del suïcidi digital' vol conscienciar els usuaris d'aplicacions com Facebook i Twitter del consum d'energia i temps que comporten, i els encoratgen a desconnectar-s'hi utilitzant un programa automatitzat que els ajuda i els acompanya en el procés de desaparició de la xarxa. Ara mateix, Suicide Machine desconnecta definitivament de Facebook i Twitter, a més de Linkedin i MySpace, als quals és previst de sumar-hi aviat algunes xarxes socials més com Orkut i Flickr.
El funcionament és tan senzill com donar als administradors de Suicide Machine el nom d'usuari i la contrasenya dels nostres 'alter ego' 2.0 i clicar el botó 'cometre suïcidi'. Tot seguit, un programa accedeix al nostre perfil, en canvia la contrasenya i la imatge i, gradualment, va esborrant els nostres 'falsos amics', grups, fotografies, vídeos i missatges. L'ús d'un programa automatitzat, a més de preservar la confidencialitat de les nostres dades, té per funció allargar l'adéu a la vida digital, en comptes d'eliminar el compte directament. Així es fa més evident, pels creatius neerlandesos al darrere de la idea, el procés de desconnexió de la vida digital i el de reconnexió amb la vida real, amb les amistats i plaers 'de debò'.
'Plataformes anti-socials'
Web 2.0 Suicide Machine és l'última iniciativa que planteja als internautes mirar-se críticament les anomenades xarxes socials. Una de molt semblant és l'anomenada Seppukoo, que ajuda a deixar Facebook per mitjà d'un ritual suïcida japonès. De fet, des de l'any 2000, amb el boom de Friendster, han anat sorgint periòdicament 'plataformes anti-socials' que parodien les principals apliacions 2.0, com Introvertster, Snubster, Enemybook i Isolatr.
Resposta de Facebook
Els nombrosos usuaris que ja s'han deixat 'assistir' per algunes d'aquestes plataformes a l'hora de desaparèixer de les xarxes socials ha fet reaccionar els portals implicats. Facebook, per exemple, va blocar diumenge passat l'accés als seus servidors de Suicide Machine, argumentant que viola la declaració de drets i responsabilitats dels seus usuaris, i es planteja tirar endavant accions legals contra el grup que l'ha creada. Poc abans, el mateix portal nord-americà ja havia amenaçat de dur als tribunals el col·lectiu italià autor de Seppukoo, amb raons semblants.
dimecres, 6 de gener del 2010
El tió i el caganer a la BBC
dimarts, 5 de gener del 2010
Televisió per Internet
Avui estrenem en aquest bloc un enlaç per poder veure la Televisió per Internet. Hi ha tantes cadenes com us pugueu imaginar i en tants idiomes que costa de comptar-los.
El trobareu a la dreta d'aquest escrit (sempre hi quan no canviï la plantilla del bloc), cal triar el país i després la cadena. Això sí: la pantalla no és de 42 polzades.
Per veure-la amb pantalla completa només cal fer doble clic damunt l'emissió.
dissabte, 2 de gener del 2010
No sé on ets, Margalida
A Margalida està inspirada en l'execució el 1974, a la presó Model de Barcelona, de Salvador Puig Antich, personalitzat-la en la seva companya sentimental, Margalida Bover Vadell.
Aquest tema fou compost per Joan Isaac amb el coneixement de trobar-se molt proper a la situació, donada la seva proximitat a la família a l'època en que Salvador Puig Antich fou detingut i executat, una de les darreres execucions del franquisme.
La Margalida, finalment ha sortit a la llum pública, ja sabem on és: Després de declarar en una entrevista arran de la pel·lícula dedicada a Salvador Puig Antich que mai havia votat, excepció feta del referèndum per a l'ingrés de l'estat espanyol a l'Otan, finalment va decidir que no es podia lluitar pels ideals des del sofà, i el 2007 es va presentar a les eleccions municipals al municipi de Capdepera, a Mallorca, on avui ocupa la regidoria de sanitat, tercera edat, cooperació i serveis socials.
Ni els cims ni les aus
no et saben les passes.
Vas volar sens dir res
deixant-nos només
el cant del teu riure.
No sé on ets, Margalida,
però el cant, si t'arriba,
pren-lo com un bes.
Crida el nom
del teu amant,
bandera negra al cor.
I potser no sabràs
que el seu cos sovint
ens creix a les venes
en llegir el seu gest
escrit per parets
que ploren la història.
I que amb aquesta cançó
reneixi el seu crit
per camps, mars i boscos,
i que sigui el seu nom
com l'ombra fidel
que és nostra tothora.