divendres, 5 de juliol del 2013

Serps

És habitual, sobretot a l'estiu,  a la nostra contrada sentir un fregadís d'herba i veure d'escallimpada alguna cosa que desapareix mentre anem passejant pels afores. Normalment es tracta d'un lluert, un llangardaix, una siglantana (sargantana) o una serp.
El que ja no és tan habitual és que l'animal, en aquest cas una serp, es quedi quiet amb tota la parsimònia del món i deixi que la contemplis mentre et sents una mena de reporter de la televisió d'aquests que fan reportatges d'havent dinat.
Les serps mai m'han fet una repulsa especial ni els hi he tingut una animadversió com la que els hi tenen moltes persones, a part de la prudència recomanada de mantenir una certa distància per no deixar.me pessigar.
Per això, quan he vist aquesta avui he dedicat una estona a la seva contemplació i a fer-li alguna foto.




3 comentaris:

Eudald Pujol Buxó ha dit...

Bones!!

Per si t'interessa (suposo que sí), això és un juvenil de serp verda (Malpolon monspessulanus)... sembla que al bitxo a dins del bosc li faltava fuel (sol i llum) i que per això estava tant tranquil jejeje... un cosa que em podries dir a on era? Si no et ve de gust per aquí fes-ho pel meu mail (eudaldp@hotmail.com)...

Moltes gràcies i perdona les molèsties!! És que em dedico a anar recopilant cites d'aquests animalons sempre, que després és útil per tot tipus de coses...

Eudald

Bsicran ha dit...

L'ofidi en qüestió era en una petita zona de bosc al costat del supermercat Condis de la Bisbal, al final de la zona de l'Aigüeta (on hi ha la ceràmica)

Eudald Pujol Buxó ha dit...

Moltes gràcies!
Apuntat!!

Eudald