dissabte, 17 de gener del 2009

Porcs de dues cames


Abocament il·legal vora el Pontet de la Sal (la Bisbal d'Empordà)

Una conversa habitual entre els boletaires quan arriben, tot caçant bolets, a un sector del bosc on la molsa o la terra es troba remenada és: - Guaita, això ha estat remenat pels porcs. - Quins? Els de quatre cames o els de dues?
La reflexió és clara i senzilla, els porcs senglars remenen el sòl del bosc a la cerca del seu aliment, i això es pot considerar un fet natural, els altres "boletaires", així, entre cometes, són els que utilitzant estris de tota mena malmeten el sòl del bosc a la recerca de bolets amagats.

Aquests porcs de dues cames, també solen "decorar" el bosc amb els seus presents per a la humanitat: matalassos, ampolles de plàstic, llaunes de cervesa, runes d'obres domèstiques i un llarg etzètera que seria impossible d'anomnar, però és molt fàcil d'imaginar.

Avui, tot passejant vora el Pontet de la Sal, al camí vell que va de la Bisbal d'Empordà a Corçà he pogut observar com creix un punt d'abocament, lentament, però sense aturador. Només cal que un primer porc de dues cames començi a deixar-hi el seu present, perquè, tot seguit, altres porcs de dues cames segueixin el seu exemple i converteixin un paratge verd i acollidor en una pila de merda.



Entrada de la nova deixalleria de la Bisbal d'Empordà

El més curiós del cas, és que aquest abocament il·legal es troba a escassos dos-cents metres de la nova i flamant deixalleria de la Bisbal, adornada amb un magnífic rètol de presentació, però que, tot i haver-se anunciat que entraria en funcionament a través d'un conveni amb el Consell Comarcal del Baix Empordà, segueix tancada i barrada i sense poder ser utilitzada pels ciutadans.


Els meus respectes, en tot cas, als porcs de quatre cames, que no tenen cap culpa de que alguns humans siguin tan "trujos".

1 comentari:

Marc ha dit...

De porc i de senyor, se n'ha de venir de mena.