divendres, 29 de gener del 2010

El cementiri dels moros

Cementiri dels moros de Torrent

A la sortida de Torrent en direcció al petit nucli de Torrentí i Sant Feliu de Boada hi trobem un dels hotels de cinc estrelles que a les darreres dècades han anat proliferant a les nostres comarques, amb la intenció d'atraure el turisme d'èlit. Doncs bé, tot just passat l'hotel hi ha un camí asfaltat que mena cap a l'entrada de servei de l'hotel i seguidament puja cap una nova urbanització amb parcel·les d'una hectàrea, d'acord amb les necessitats i possibilitats dels clients del propi hotel.
Si ens fiquem dins de la urbanització -pot fer-se sense cap problema, el camí és públic- i seguim fins al final del camí principal, arribarem a una plaça rodona on l'única opció és fer-hi la volta i tornar per allà on hem vingut.
Just al costat de la rodona, a l'esquerra en el sentit que hi arribem, s'alça un turonet anomenat Puig Roig, a tocar de la urbanització -cosa de 10 o 15 metres-, allà hi trobem el Cementiri dels Moros de Torrent, es tracta un dels dòlmens de galeria coberta més grans de Catalunya.
el Cementiri dels Moros va ser localitzat per Salvador Raurich l'any 1932 i excavat per ell mateix durant els anys 1940 i 1942 . Actualment es troba en un bon estat de conservació i la seva visita es fa fàcil des de la construcció de la urbanització que ara hi dóna accés, abans el camí era considerablement més complicat.


Mostra Cementiri dels Moros de Torrent en un mapa més gran