divendres, 1 de febrer de 2008

VIQUIPÈDIA SUPERA ELS 100.000 ARTICLESLa versió catalana de Wikipedia, batejada Viquipèdia en la nostra llengua ha superat els 100.000 articles, la qual cosa la situa en el grup dels idiomes “grans”, juntament amb l’alemany, l’anglès, el castellà, el francès, l’italià, l’holandès, el japonès, el norueg, el polonès, el portuguès, el rus, el romanès, el finlandès, el suec, el volapük i el xinès.

Aquesta notícia no ha tingut pas gaire ressò en els grans mitjans de comunicació, als quals sembla que només els interessa ressaltar els problemes de la nostra llengua i no pas els èxits i fites aconseguides.

Viquipèdia és una enciclopèdia lliure i oberta a les aportacions de totes les persones amb el desig de col·laborar-hi aportant-hi un gra de sorra de coneixement. Qualsevol persona hi pot escriure un o més articles, que són revisats per moderadors, però també per qualsevol altre col·laborador que pugui aportar-hi una millora.

Hi ha pàgines, però, que estan blindades davant els efectes del vandalisme, protegint-les de les modificacions per part d’anònims, solen ser pàgines amb forta controvèrsia política o social.

Des d’aquest humil espai vull donar tot el meu suport a aquesta iniciativa que ens permet la mundialització del coneixement.

1 comentari:

Anònim ha dit...

la mundialització el coneixement, i en aquest cas també la l'expansió de -dins de l'àmbit del coneixement, clar- de la llengua catalanamuamuamuàaa