dimarts, 19 de febrer de 2008

TOMEU PENYABartomeu Nicolau Morlà, conegut per tothom amb el nom de Tomeu Penya, amb l'accent que el caracteritza i que descobreix el seu orígen en el municipi mallorquí de Vilafranca de Bonany (que en les típiques excursions per a turistes a Mallorca és designat com Freeville of Goodyear, perquè els guiris sàpiguen de que va el nom), on hi va néixer el 1949, ha tret el passat any 2007 un magnífic disc titulat "Paraules que s'endú es vent" després d'ésser operat de les cordes vocals per un càncer de gola.
Aquest disc, que compta amb la col·laboració de la guitarra de Paco de Lucía, realment m'ha sorprès, gairebé tot són balades, però fins i tot s'atreveix amb un gospel. He de dir que porto el CD al cotxe i sóc capaç d'escoltar-lo una vegada darrera una altra sense que em cansi.
Que aquest humil "post" serveixi per felicitar-lo per la seva recuperació i desitjar veure'l prop de l'Empordà ben aviat.

No he trobat a goear cap cançó del seu darrer treball, però poso aquest enllaç a la versió que va fer de la clàssica "Islands in the stream" de Kenny Rogers i Dolly Parton (1983), i que va titular "Illes dins un riu", i "Cristina" al video del començament.

1 comentari:

Marc ha dit...

Sempre he pensat que en Tomeu és un tipus autèntic i amb una forta personalitat. Espero que es recuperi i que pugui estar amb nosaltres durant una bona colla d'anys més.
Per cert, m'agrada molt la imitació que els de Polònia en fan al Minoria Absoluta de RAC1.