divendres, 17 d’agost del 2012

Cigonyes mortes

El paratge anomenat Vacamorta, crec que es diu així perquè fa anys s'hi trobava el canyet (lloc on es dipositaven els animals morts) potser haurà de canviar de nom i dir-se "Cigonyes mortes". En cosa de pocs dies al paratge que es troba entre can Trayter i les naus de la Bugaderia l'Empordà hi han aparegut quatre cigonyes mortes. Fa uns dies en vaig veure una enmig d'un camp. Avui n'he vist una altra prop de la torre d'alta tensió que dóna electricitat al Polígon Rissec de Corçà. Tot seguit m'hi he acostat i la sorpresa ha estat que n'hi havia dues més d'amagades entre els matolls que de lluny no es veien. Total: quatre cigonyes mortes en un paratge on mai n'hi havia vist cap de viva. Suposo que, pel lloc on les he trobat, s'han electrocutat amb la torre d'alta tensió, almenys és el que vaig pensar quan vaig trobar la primera. Ara, en trobar-ne tantes de mortes allà mateix ja no sé què pensar...

Cigonya 1

Cigonya 2 (foto 1)

Cigonya 2 (foto 2)

Cigonya 3

Cigonya 4

Torre d'electricitat sota la qual se'n troben tres

Torre d'electricitat (foto 2)



4 comentaris:

tempspalamos ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
tempspalamos ha dit...

Hola!

Al ser una espècie protegida ho hauries de comunicar als Agents Rurals, ells s'encarregarien de recollir-les, investigarien com ha passat i podrien avisar a la companyia elèctrica i obrir un expedient.

Salutacions

Bsicran ha dit...

Tempspalamós, he fet cas de la teva recomanació i ho he posat en coneixement dels agents rurals.

tempspalamos ha dit...

Perfecte!

A vegades ells no arriben a per tot i va bé que la gent col·labori.
En alguns punts problemàtics, pel que fa a la mortaldat d'ocells, s'hi posen mesures correctores que puguin evitar aquestes morts, és molt important tenir localitzats aquests llocs.

Salutacions