dimarts, 1 d’abril de 2008

LES NOTÍCIES CARRINCLONES

LES FORMIGUES DE "EL HORMIGUERO"

Fa pocs dies vaig penjar un comentari en el bloc d'en Marc en un post que feia referència a la repetició malaltissa de continguts que pateixen els telenotícies, i ho resumia amb aquest triumvirat de fonts POLÍTICA+BARÇA+TEMPS. La necessitat d'explicar repetitivament allò que és políticament correcte de forma políticament correcta fa que quan engeguem qualsevol cadena de televisió hi brollin uns estereotips calcats d'un noticiari al següent que et produeix la impressió de ja haver-los vist amb anterioritat. I potser és així, perquè els continguts es repeteixen constantment. Ja no parlo del canal 3/24, en que és normal una certa repetició. Ahir que no em trobava massa bé vaig estar veient la TV una bona estona i el mateix reportatge sobre la sequera emès al TN comarques de les 14:00 el van repetir íntegrament al cap de 20 minuts al TN de les 14:30. Antena 3 segueix igualment uns estereotips marcats: notícies del PSOE amb declaracions amb posat seriós dels seus representants, noticíes del PP amb els seus representats aclamats en banys de masses i amb mooolta eufòria per part dels presentadors, grans quantitats de crims amb sang i fetge, segrestos i violacions i REAL MADRID. Del temps meteorològic poca cosa.
Sobre les altres cadenes tampoc m'hi vull extendre perquè són poques les que arriben a sorprendre: potser la Cuatro amb "el Hormiguero" que ha trencat moltlles, la els dibuixos animats de "Padre de Família" a la Sexta i poca cosa més.
I seré també típic i tòpic ressaltant allò que em sembla millor de la televisió: els reportatges de la sobretaula: GRÀCIES CANAL 33!! GRÀCIES TV2!! No tot està perdut...
La informació sobre qüestions nacionals catalanes i des del punt de vista català és un altre gran espai que es troba a faltar a la televisió. Veig massa TV3 com una televisió espanyola en català -no sempre- més que una televisió en clau catalana. Aquí és on entra amb força Internet a donar-nos un cop de mà: productes com Racó Català, Nació Digital, la Malla, Ràdio Catalunya o, en clau humorística El web negre, tornen a fer-nos veure el món des d'un punt de vista nostre i sense complexos.

1 comentari:

Marc ha dit...

Els grecs es divertien amb els jocs olímpics. Els romans anaven al colisseu. A nosaltres ens passen notícies polítiques pels mitjans de comunicació. Els temps canvien, i les distraccions també.