dimarts, 22 de gener del 2008

CURCULLES

Quan visitem un lloc normalment ens sentim atrets pels grans paisatges, platges, penyassegats, boscos, selves, muntanyes... Monuments.
Hi ha, però, altres punts de vista, i si davallem la vista cap a terra i ens agupim una mica trobarem uns paisatges a una escala diferent a la nostra, però que no tenen res que envejar a aquells que les fotos de promoció turística ens mostren a macroescala.



D'entre els petits detalls que se'ns escolarien per entre els dits dels peus mentre corrim a fer-nos una capbussada qualsevol estiu de les nostres vides damunt la roent sorra de la platja, hi podem trobar aquestes minúscules curculles, no més grans que l'ungla del dit petit, però que curosament recollides en una passejada de tarda aprofitant el tebi sol del mes de gener en qualsevol platja de la Costa Brava, són capaces de fer tornar verdes d'enveja les més ben dissenyades joies de la millor orfebreria.




Aquests minúsculs exoesquelets de mol·luscs bivalvs o monovalvs, confeccionats amb al carbonat calci dissolt en l'aigua de la Mediterrània ens proporcionen un encanteri visual i una hipnosi psíquica capaç de deslliurar-nos dels problemes del dia a dia i traslladar-nos al món de perfecció artística de la natura.




Els exemplars les fotografies dels quals il·lustren aquest "post" van ser recollits el dissabte 19 de gener de 2008 a la platja de la Fosca, a Palamós, en una passejada amb la meva dona, que és la que realment gaudeix amb la seva recerca, a qui li dedico aquesta plana.